Wie zijn wij?

De stichting Hét Atelier Valkenswaard (kortweg “Hét Atelier”), geregistreerd bij KvK in Eindhoven onder nummer 17128107, verhuurt een prachtig atelier voor teken- en schilderkunst. Er zijn een tiental groepen actief waar jong en oud, met of zonder ervaring enthousiast tekenen en schilderen.  Zo’n 20 jaar geleden is de stichting opgericht door de Valkenwaardse kunstenaar Theo Kappé onder de naam “Schilderschool Theo Kappé”. Recent is de naam gewijzigd in “Hét Atelier Valkenswaard”.

Hét Atelier is gevestigd op de zolder van gebouw Carolus gelegen in het centrum van Valkenswaard aan de Oranje Nassaustraat 8.

Sinds 2001 biedt Carolus onderdak aan verscheidene maatschappelijke en culturele instellingen. Drie musea zijn er gehuisvest: Het Nederlands Steendrukmuseum, het Valkerij- en Sigarenmuseum en het Gildemuseum. Ook verschillende kunstenaars, de EHBO-vereniging, Heemkundekring en Hét Atelier hebben er hun onderkomen. De foyer en expositieruimte zijn beschikbaar voor vergaderingen, presentaties, tentoonstellingen e.d.

Het bestuur van de stichting Hét Atelier Valkenswaard bestaat uit:

Rosalie Rombouts – voorzitter
Albert Monsanto – secretaris
Wim Verhees – penningmeester