Wie zijn wij?

Hét Atelier verhuurt een prachtig atelier voor teken- en schilderkunst. Er zijn een tiental groepen actief waar jong en oud, met of zonder ervaring enthousiast tekenen en schilderen.  Zo’n 20 jaar geleden is de stichting opgericht door de Valkenswaardse kunstenaar Theo Kappé onder de naam “Stichting Schilderschool Theo Kappé”, geregistreerd bij KvK in Eindhoven onder nummer 17128107. Aangezien het geen school meer is spreken we momenteel kortweg over “Hét Atelier”.

Hét Atelier is gevestigd op de zolder van gebouw Carolus gelegen in het centrum van Valkenswaard aan de Oranje Nassaustraat 8.

Sinds 2001 biedt Carolus onderdak aan verscheidene maatschappelijke en culturele instellingen. Drie musea zijn er gehuisvest: Het Nederlands Steendrukmuseum, het Valkerij- en Sigarenmuseum en het Gildemuseum. Ook verschillende kunstenaars, de EHBO-vereniging, Heemkundekring en Hét Atelier hebben er hun onderkomen. De foyer en expositieruimte zijn beschikbaar voor vergaderingen, presentaties, tentoonstellingen e.d.

Het bestuur van Hét Atelier bestaat uit:

Rosalie Rombouts – voorzitter
Angèle Willems – secretaris
Wim Verhees – penningmeester