Groepsinfo

De Maandagmiddag Groep

‘Iedereen kan leren tekenen en schilderen’

Werken met perspectief, kleurenreeksen maken, lichtinval en het maken van collages. Zomaar een aantal van de zaken die voorbijkomen in de schilder- en tekencursus van José Jansen. De lessen van de cursus zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. ‘Iedereen kan leren schilderen en tekenen, zolang je er maar plezier aan beleeft.

In de tweeëntwintig lessen, die volle maandagmiddagen duren, werken alle cursisten met thema’s. Zo’n thema kan bijvoorbeeld het werk ven een bepaalde schilder zijn, of een onderwerp uit andere land of cultuur. Aan de hand daarvan gaat iedere deelnemer aan de slag op zijn of haar eigen niveau. Zowel beginnende schilders als gevorderden worden persoonlijk begeleid. Voor beginners is er een speciaal programma om de basisbeginselen onder de knie te krijgen. De opdrachten tijdens de lessen zijn heel open, dus aan eigen ideeën kan zeker gewerkt worden.
Door te tekenen of te schilderen leer je frisser en beter naar dingen te kijken. Dat geldt niet alleen voor die ene appel die je op dat moment aan het schilderen bent, maar voor alles. Je hele wereld wordt er groter door. Daarnaast word je geprikkeld om anders te denken dan je normaliter zou doen.
De cursisten vinden het super, hebben zichzelf waanzinnig verbeterd en hebben zich allemaal al aangemeld voor komende editie van de cursus.
De cursus schilderen en tekenen wordt gegeven op de maandagmiddag.

Meer informatie of meteen aanmelden kan via de website Tekenen en schilderen Valkenswaard    of een mailbericht naar josewajansen@planet.nl.

De Maandagavond Groep

Portretlessen Hét Atelier Valkenswaard:
‘dat is me ook een portret’

Vanaf 19 februari  a.s. start bij voldoende deelnemers het CMD in samenwerking met Hét Atelier Valkenswaard weer de cursus portrettekenen en -schilderen. De lessen worden gegeven door José Jansen, zij verzorgt al ruim dertig jaar lessen bij meerdere culturele organisaties.

‘Dat is me ook een portret’ is voor velen een bekende uitdrukking en meestal wordt ermee bedoeld dat iemand een vreemde vogel of een typisch figuur is. De portretmodellen bij deze cursus zijn echter gewone mensen. Maar juist als je wat langer naar iemand kijkt, dan ga je de bijzonderheden van die persoon zien. Die eigenheid wil je natuurlijk vastleggen in het portret. Dat is waar het volgens José Jansen om gaat. Ze zegt: “je manier van kijken, van tekenen of schilderen en het doorgronden van je portretmodel, is eigenlijk bepalend voor hoe het portret eruit gaat zien”. Die persoonlijke manier van kijken, tekenen en schilderen is wat je leert bij deze portretcursus. Beginnend met de basisprincipes van het portrettekenen, ontwikkel je je eigen ‘portretstijl’. Hoe zet je de verhoudingen op, wat is het karakteristieke van iemands portret, hoe kun je diepte en plasticiteit geven aan een gezicht, het effect van licht en donker. Al deze vaardigheden komen aan bod tijdens deze cursus, die bestaat uit negen lessen.  De cursus is geschikt voor beginners en gevorderden.

Lesdag/tijd Maandag 19.00-21.30u
Locatie Carolus
Oranje Nassaustraat 8, Valkenswaard
Data 19 februari 2024
Kosten €225,- blok van 9 lessen
Dit is exclusief materiaalkosten.

Inschrijven voor de cursus kan bij de balie van het CMD of digitaal via het

De Dinsdagochtend Groep

Op de dinsdagochtend schilderen ca. 13 mensen met veel plezier, waarbij we elkaar positief beïnvloeden en advies geven indien gewenst!
We werken vrij, eenieder naar eigen interesse en techniek, zowel tekenen als aquarel of acryl. En hebben verschillende leeftijden en verschillende niveaus. In de gezellige koffie- en theepauzes hebben we interessante gesprekken en wisselen we ideeën uit.

Eens in de maand komt Jan Vosters ons helpen, daar waar we vastlopen of niet goed kijken!

 

De Dinsdagmiddag met Rosalie Rombouts

Op dinsdagmiddag biedt ROSAROM verschillende mogelijkheden aan in Hét Atelier.
• 1 x per maand: Vrij Atelier
• 1 x per maand van oktober t/m maart Cursus Winterlicht
• Op afspraak: Individuele coaching waarbij we de vele mogelijkheden van de ruimte van het atelier kunnen gebruiken
• Incidenteel worden er losse workshops aangeboden, bijvoorbeeld een dag Dynamisch Schilderen.

ROSAROM biedt verschillende groepsprogramma’s en individuele begeleiding aan waarbij creativiteit en beweging mogelijke werkvormen zijn.
De begeleiding wordt verzorgd door Rosalie Rombouts. Met haar enthousiasme en toewijding kunt u rekenen op haar 20 jaar ervaring in het werken met mensen in veranderings- en ontwikkelingsprocessen.

Voor alle informatie kunt u kijken op www.rosarom.nl

info@rosarom.nl
0031651069205

 

De Woensdag Ochtend- & Middag Groep

Iedereen op eigen wijze

Onze groep is creatief bezig met vrij schilderen en tekenen in verschillende technieken en met onderwerpen naar eigen keuze.
Wij zijn met in totaal 10 mensen. Er is een groepje dat de hele dag aanwezig is en er zijn twee groepen waarvan er een op woensdagmorgen en een op woensdagmiddag actief is.
Onze hele groep werkt zelfstandig maar heeft één keer per maand begeleiding van een professionele kunstenaar.
De groep bestaat uit mensen van verschillende leeftijden van verschillende niveaus.
Behalve de creatieve activiteiten zijn er ook gezellige koffie- en theepauzes met gesprekken en uitwisseling van ideeën.

 

De Donderdagochtend Groep

DoMoS ( donderdagmorgen schilders )

Wij zijn een enthousiaste groep creatievelingen  die het hele jaar op donderdagmorgen van 9.00 tot 12.00 uur samenkomen om gezellig te schilderen, te tekenen etc.

Wij doen dit zonder docent, maar geven elkaar goed bedoelde op en of aanmerkingen.
Schilderen doen we met acryl, olieverf en watergedragen olieverf.
De bijdrage in de kosten variëren van € 100 tot € 130 per jaar afhankelijk van het aantal deelnemers, hiervoor kunt u het hele jaar schilderen inclusief een kopje koffie of thee met een koekje.

Een keer per twee jaar proberen we onze werken ergens te exposeren.

Hebt u belangstelling om u bij onze groep aan te sluiten, loop dan gerust ‘n keer op donderdagmorgen binnen op de tweede verdieping van Carolus.

Of neem contact op met: Gerrit Jansen  06-22402472

 

De Zaterdagmorgen Groep

    Schildersgroep ‘Artivalk’

Wil je graag schilderen ?

En wel op elke zaterdag morgen van 9.30 tot 12.30?
Loop gerust eens een keer binnen, de koffie staat klaar,
Wij zijn een schildersgroep waarbij iedereen vrij kan schilderen naar eigen keuze.
Enkele leden hebben van een opleiding genoten op de kunstacademie Arendonk en Neerpelt.

Is dat wat voor U ?
Neem dan contact op met :
Toos van Mierlo tel : 040 – 20 45783

Kan in Hét Atelier Valkenswaard op maandag- en vrijdagmorgen van 09:00-13:00 uur.

De deelnemende Kunstenaars zijn:  Andre Schrover, Jet Marks, Cokky Marks-Wouters, Marijke Lichteveld, Annie Daverveld, Ben Haanappel, Toos van Mierlo, Els Leijen, Mies Smit en Loes Vrijdag.

U bent van harte Welkom .