Wat doen wij?

Hét Atelier Valkenswaard (zie wie zijn wij) verhuurt een prachtig atelier voor teken- en schilderkunst.

De stichting draagt zorg voor het basis materiaal bestaande uit schildersezels, werkbankjes en opslagrekken voor de werken. U hoeft alleen zorg te dragen voor uw eigen materiaal zoals papier, doek, verf e.d.

De atelierruimte wordt per dagdeel (ochtend, middag, avond) per jaar verhuurd.

Momenteel vinden er een drietal soorten activiteiten plaats in dit unieke atelier.

• Vrij tekenen en schilderen in verschillende groepen zonder formele begeleiding. Deze groepen zijn voor jong en oud en ervaring is niet vereist. Zowel beginners als meer ervaren kunstenaars kunnen deelnemen.

• Begeleide groepen die tekenen en schilderen onder begeleiding van een docent. Ook deze groepen zijn voor jong en oud en ervaring is niet vereist. Zowel beginners als meer ervaren kunstenaars kunnen deelnemen.

• Een aparte groep houdt zich bezig met Kunstzinnig Dynamische Expressie onder begeleiding van een coach. Dit is een ervaringsgerichte vorm van begeleiding, waarbij heel breed wordt gewerkt en waarin kunst en dans worden gecombineerd.

Er worden met regelmaat tentoonstellingen georganiseerd door de verschillende groepen in de foyer van het gebouw Carolus.

Een aantal dagdelen zijn nog beschikbaar voor verhuur. Deze kunnen door individuele kunstenaars of groepen naar eigen inzicht ingevuld worden.